Willemijn

drawonphoto_sereen-willa

 

Het heeft mij een jaar of veertig gekost om te ontdekken dat er een  speelse rode draad loopt door de schijnbaar nogal uiteenlopende dingen die ik tot nu toe heb  gedaan.

Vanuit een aanvankelijk richtingloos zoeken heeft zich een steeds breder onderlegde en doorleefde visie gevormd op hoe ik me graag  tot de wereld, mezelf en de ander verhoud.

Ik werk het liefst vanuit mijn passie voor inter-menselijk gedrag, waarbij ik mijn kwaliteiten als theatermaker, houtbewerker, haptonoom en coach-in-bewustzijn bundel. Maar bovenal co-creeer ik, vanuit mijn persoonlijk opgedane ervaring en put ik uit mijn onderweg vergaarde kennis, in het bewogen leven van alledag.

Als je meer wilt weten over mijn studie achtergrond en werkervaring, lees dan hieronder.

.

             logo-willemijnMind Opener

Gevoelens spelen een grote rol in ons dagelijks leven: Ze bepalen in belangrijke mate wat we doen of juist laten, welke keuzes we maken en ook de manier waarop we dat doen.

Zo krijgen we een bepaald gevoel door dagelijkse gebeurtenissen en bij mensen die we tegenkomen. Dit heeft invloed op onze beleving en op ons handelen. Wanneer je verliefd bent bijvoorbeeld, zul je een situatie waarschijnlijk anders aanpakken dan wanneer je angstig bent.

Herkennen van je gevoelens, en de mate waarin je ernaar luistert, bepaalt de duidelijkheid in jezelf en daarmee de duidelijkheid naar je omgeving.

Maar ook worden vaak ‘oude gevoelens’ steeds opnieuw getriggerd, die door eerdere ervaringen zijn ontstaan. Wanneer deze onbewust de ondertoon voeren begrijpen we niet waarom dingen niet gaan zoals we ze bedoelen, of dat de buitenwereld anders op ons reageert dan dat we eigenlijk willen.

We kunnen  dan b.v. nog zo ons best doen om vriendelijk over te komen (o.a. vanuit de gedachte dat het zo hoort, of omdat we geen ruzie willen), maar als we eigenlijk kwaad zijn, dan is dat toch zichtbaar in onze houding en beweging en hoorbaar in onze stem.

Verstand krijgen van voelen kunnen we ontwikkelen en aanscherpen en dit helpt om onszelf en anderen beter te begrijpen.

Als Mind Opener ben ik gespreks- en sparringpartner. Waar het raakt, schuurt, triggert of botst, ligt vaak een ingang tot persoonlijke groei.

Door je bewust te worden van hoe jij de dingen doet en voelt, kunnen onderliggende beweegredenen aan het licht komen.

Vanuit inzicht op eigen mindsets en overtuigingen die hieraan ten grondslag liggen, komt een beweging naar bewustzijn in gang. Van hieruit kan men vervolgens tot andere keuzes, handelswijzen en gedrag komen.

logo-willemijnSpiegelt in bewustzijn

Als MindOpener houd ik de ander een spiegel voor. Door dagelijkse patronen en gedragingen uit te vergroten, kan helder worden waar de schoen wringt en waar aan gewerkt mag worden.

Dit spiegelen doe ik op verschillende niveaus. Door zowel naar de fysieke, de emotionele en mentale laag, als wel naar de energetische lagen te kijken, komen ook de eventueel verborgen drijfveren, angsten en verlangens aan het licht.

Ik maak hierbij tevens gebruik van mijn ‘heldere’ zintuigen, waarbij ik echter altijd de vertaalslag naar het dagelijks bestaan in de aardse realiteit maak.

logo-willemijn

Opleidingen

Powersteeringinternational, coach in bewustzijn, Zutphen, (2013 – 2016)

Synergos haptonomie, Haptotherapeute, Amersfoort (2010 – 2013)

Leerling meubelmaker, ‘bijgestuurd autodidakt’ (2002 – 2004)
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunstenmaster in theater (1995 – 1999)
 Den Reisende Højskole, Lillehammer, Noorwegen (1993 – 1995)

 Werkervaring

Ervaringsdeskundige KOPP-volwassene, spreker/blogger/coach
Haptonomisch Coach in bewustzijn (2014 – heden)
Creative Director. brainstormer/concept developer bij MoenWorks (2010 –2012)
Theatermaker, regisseur, speler, docent, ad hoc Theater  (1999 – 2009
Communicatie en houtbewerking, Künstlerische Holzgestaltung Bergmann
  Duitsland en Amersfoort (2008 – 2009)

Activiteitenbegeleider, leiding houtwerkplaats bij  Stichting Boogh (2007–2008)

Horeca, van afwasser tot bediende, floormanager en bedrijfsleidster.(1988-2007)
Bijbaantjes in Nederland, Duitsland, Scandinavie, Zimbabwe (1983 – 2007)

  o.a.: stalknecht, buitenritbegeleider, veearts-assistente, receptioniste, winkelbediende,     uitzendkracht, ontwikkelingswerker, skeelerinstructrice, administratief medewerker,         binnenschilder, callcentermedewerker, straatventer, hoofd expositie, schoonmaakster

logo-willemijn